9 måder at færdiggøre dit studie som endnu en anonym akademiker

Se omkring dig på dem, du går i skole med. Prøver de at blive hørt eller undgå at blive hørt?

Konkurrencen om at komme gennem studiet som den bedste kandidat på sin årgang er hård. Hvis du tilhører den store skare af folk, der er stærkt fokuseret på at efterlade et indtryk af, at de gjorde, hvad de kunne, for at få det meste ud af den tilrettelagte uddannelse, når de er færdiguddannet, kommer her ni råd til at afslutte din uddannelse som en akademisk mønsterelev – en såkaldt cand.titel.gennemsnit.

  1. Tag alle semestre og fag på det samme universitet
  2. Vær 100 % fokuseret på at få de højeste karakterer
  3. Undgå at tage studielån for at være på den sikre side
  4. Lad være med at betvivle eller filtrere, hvad underviseren siger
  5. Afvis invitationer til arrangementer, der ligger oven i undervisning
  6. Undgå at lave studierelaterede aktiviteter, du ikke føler, du er god til
  7. Få et studiejob, der fungerer som en mental pause og ikke forstyrrer dine studier
  8. Søg kun at læse på de største og mest populære uddannelsesinstitutioner og -linjer
  9. Vær overbevist om, at pensum er nok til at få dig derhen, hvor du drømmer om at arbejde

Hvis du føler, det er måden, du helst vil igennem studiet, er der intet galt med dig. Du vil passe godt ind i et system, og ingen vil nogensinde betragte dig som en, der ikke gjorde, hvad du kunne. Du vælger blot at følge skolens velanlagte vej uden at træde et skridt uden for. Du er bestemt ikke den eneste, der vælger den vej.

Når det er sagt, vil jeg tilføje, at mange arbejdsgiver vil sige, at din tid er bedre brugt andetsteds, hvis du har affundet dig med at færdiggøre dit studie med et 12 tal i teori og et -03 i erfaring.

At kunne recitere bøger, og fremvise karakterer, der beviser, at det, man siger, er noget, man har styr på, er ikke noget, der imponerer de folk, som ansætter folk til stillinger, der virkelig rykker.

At være den bedste studerende, betyder ikke nødvendigvis at være den bedste eller mest kvalificerede medarbejder. De krav, du stilles over for i løbet af din uddannelse, kan sjældent sidestilles med de krav, du stilles overfor på en arbejdsplads

Uddannelsesinstitutionerne udtrykker også vigtigheden af at få erfaring under studiet. Undersøgelser har vist, at undervisere og arbejdsgivere anbefaler, at studerende gerne tager både studiejobs og praktikforløb under uddannelsen, da det er en vigtig del af ens indlæring og forståelse for det, man har lært i undervisningen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *