What smart students know bog anmeldelse

Endelig en studiebog, der rent faktisk gør en til en bedre studerende

“Smart Students know that you can teach yourself better than a school possible can”

 

Den her tekst er kedelig, fordi den er svær. Derfor er faget kedeligt, fordi jeg ikke kan finde ud af det. Og fordi jeg ikke kan finde ud af det, får jeg dårligere karakterer. 

Denne boganmeldelse af What Smart Students Know håber jeg giver dig en forståelse for, hvorfor den er en af de vigtigste bøger du bør læse i din studietid.

Læs videre

Jeg ved, hvad jeg har fået i karakter, men ikke hvorfor

Elever skal vurderes på deres indsats, engagement, motivation, og på den måde de deltager mentalt og praktisk, så det afspejler de vurderinger, vi ellers møder i hverdagen.

– KEN ROBINSON, international uddannelsesrådgiver samt underviser 

Test er en meget dårlig målestok for, hvorvidt en person virkelig har lært noget. Den væsentligste grund til dette er, at bortset fra yderst abstrakte og teoretiske discipliner er test en kunstig kontekst, hvori man skal demonstrere sin viden. De handler sjældent om den virkelige verden.

– WILLIAM A. REINSMITH, forfatter til Archetypical Forms in Teaching 

Læs videre

Studieråd jeg burde have fulgt

Her er mit manifest – Flokken: Bagklogskabens Studieguide

Hvis du havde muligheden for at tage en snak med dig selv, den første du på studiet, hvad ville du stå fortælle dig selv?

Flokken er en studieguide, der fortæller om nogle af ting, jeg ville ønske, at jeg havde gjort, og ikke gjort under studiet.

Du kan downloade Flokken manifestet her

Flokken - Bagklogskabens studieguide

Læs videre

Kan man lære et nyt sprog hurtigere, ved at studere dansk med Duolingo?

For et par uger siden brugte jeg tid på noget, som jeg på ingen måde havde planlagt. Jeg startede med at lave danske sprogøvelser på danske på Duolingo, og kom igennem dem alle på samme dag.

Det tog ca. tre timer, og jeg lavede laaaaangt flere fejl, end forventet. Men det var faktisk en ret sjov tidsrøver, som jeg varmt kan anbefale. Se de som en ufarlig og opmuntrende måde at blive introduceret til Duolingo, der forhåbentlig kan få dig til at kaste dig ud i at lære et nyt sprog.

Læs videre

Studievejledning fra fortiden  

Får du forhistorisk studievejledning fra studie- og erhvervsvejledere?

“Enhver sand historie bør tvinge os til at huske på, at fortiden engang var lige så virkelig som nutiden og lige så usikker, som fremtiden”

GEORGE MACAULAY TREVELYAN, britisk historiker

Læs videre

Vigtigheden af at holde flere års sabbatår – min historie

I 2003 blev jeg færdig på Virum gymnasium. I 2008 og begyndte jeg på CBS. Det er lig med fem års sabbatår, hvilket for mange lyder som alt for mange. Det var det ikke for mig, og det behøver det heller ikke være for dig. Det var også det rette valg for en del politikere og andre folk, der har haft succes. Kunsten ligger i ikke at lytte til hvad andre siger.

Læs videre

Boganmeldelse – Tools of Titans

“700 sider? Men den kan jo ikke være I tasken. Det er jo en bautastensbog. Vil du virkelig slæbe rundt på den?” Min kærestes øjne, da jeg pakkede den orange bog ned i min snart 8 år gamle rygsæk, bar en blanding af forundring og fascination. Jeg sendte svarede tilbage med et stort smil.
Ja, jeg vil! Og jo, den kan godt være I tasken. Der kan bare ikke være så meget andet, men jeg behøver heller ikke andet end min bog og ørepropper til når børnene skal øve deres sopran vræl i 10.000 m. højde. Det gælder om at prioritere. Og det er en lang flyvetur. Vi skal trods alt hele vejen om på den anden side af kloden.”
Jeg pressede bogen i tasken, og så frem til den alt for lange flyvetur, hvor jeg kunne læse den.

Læs videre

Bøger jeg har læst i 2016

Vi er allerede over en uge inden i det nye år. Jeg har taget hul på 2017s målsætning for læsning, med den lette løsning. Jeg læste tre hurtig, men relativt ligegyldige bøger fra årsstart. Det er ikke en metode, jeg vil anbefale. Læs hellere færre bøger, men bøger der har en indflydelse på dig. Jeg er da også gået videre med en mere indholdsrig bog, nemlig YES! 50 måder at overtale folk til at gøre det du vil.

Læs videre

Boganmeldelse: Remote

Vil du gerne have frihed til at arbejde hjemme eller på en café?

Jason Fried og danske David Heinemeier Hanssin har skrevet opfølgeren til deres fremragende business bog, Rework. En bog der beskriver optimeret ledelse og arbejdsprocesser. Deres nye bog har fået titlen Remote, og er skrevet for at åbne øjnene for arbejdsgivere omkring værdien i at ansætte folk der ikke følger en traditionel arbejdsdag. En arbejdsdag der til en hvis grad matcher generation Ys ønsker og håb på hvordan deres arbejdsplads skal se ud efter studiet.

Fælles for begge bøger er, at de er skrevet på en sådan måde, at man lige skal have et kapitel til, da de er korte, kompakte og følges op med illustrationer mellem kapitlerne.

Læs videre

  • 1
  • 2