Hvilken A-kasse Er Den Bedste For Studerende?

bedste a kasse for studerende

Før du kan svare på hvilken a-kasse der den bedste for studerende, skal du svare på et andet spørgsmål:

Hvad vil du have ud af din a-kasse, mens du studerer?

Hvis du kun forventer at bruge din A-Kasse, for at få dagpenge efter studiet, er det lige meget hvilken a-kasse du vælger. Vælg den billigst, eller find den der giver udbetaler mest

Jeg ser dog den beslutning, som lidt af en falliterklæring. Det svarer til at forvente, at man blive arbejdsløs efter studiet.

Forventer du at blive arbejdsløs efter studiet? 

Hvad hvis jeg siger, at du har mange muligheder for at arbejde imod at blive arbejdsløs. Og den rette a-kasse kan hjælpe dig, hvis du bare bruger den.

Vil du have en sparringspartner under studiet? 

Den rigtige a-kasse hjælper dig med at få foden indenfor i erhvervslivet, mens du studerer, så du undgår at lande i dagpengeland, efter studietiden.

Hvilken a-kasse er bedst for universitets studerende og akademikere

Jeg anbefaler at studerende vælger CA A-Kasse

CA logo

Jeg har selv været medlem hos CA i flere år. CA er gratis mens du studerer.

Du kan se en oversigt over a-kasser, og hvilken karakter de har fået her.

Men a-kasser koster jo ikke det samme efter studiet!?

Nej, der kan være en forskel, nogle gange på et par hundrede kr. Men du skal huske på, at mens du er studerende, koster det dig ikke noget at være medlem af en a-kasse. Men det er ikke ensbetydende med, at du får den samme værdi af en a-kasse. 

Du bør se værdien af din a-kasse mellem en dagpengesats, og hvad du forventer at få i løn, når du er færdiguddannet.

For hver måned du går arbejdsløs efter studiet, er et tab på differencen mellem hvad du får i dagpenge, i forhold til at hvad du ville få i løn. 

For de fleste akademikere der er i CA's målgruppe er den forskel tæt på 10.000 kr. Det er 10.000 kr. du taber, ved ikke at være i job - hver måned.

Rent økonomisk er det ikke den halvtresser i forskel du eksempelvis betaler hver måned til en a-kasse efter studiet, du bør fokusere på. Det er 10.000 kr. du ikke indkasserer hver måned måneder, fordi du ikke er i arbejde.

Man indser først som færdiguddannet, at man havde større chance for at øge sine chancer for at få job, da man studerede; ikke mens man er jobsøgende.

Det ved CA godt, hvorfor de hjælper dig i gang med at blive klar til jobmarkedet tidligere, så du får de 10.000 kr. ekstra, og ikke blot 10.000 i dagpenge.

Hvad gør CA anderledes?

CA tilbyder målrettede kurser, online undervisning, workshops og foredrag m.m. for business, marketing og kommunikation studerende.

De har netværktarrangementer, hvormed du får mulighed for at komme i snak med potentielle arbejdsgivere, der målrettet går efter studerende som dig, der endnu ikke har erhvervserfaring.

Derudover har CA og Studiebooster slået pjalterne sammen, så du lærer hvor du på dit CV får:

  • Brancheindsigt i den branche du gerne vil arbejde i
  • Anbefalinger fra relevante kontaktpersoner
  • Netværk - i dag får 70 % af alle jobs igennem netværk
  • Kompetencer der er efterspurgt i erhvervslivet
  • Erhvervserfaring - du kan få det flere steder end du sikkert tror
  • Troværdighed - når du har dem fem ovenstående kvalifikationer på dit CV, er du en mere troværdig kandidat, end end færdiguddannet med et højt gennemsnit.

Seks nødvendige komponenter til at supplere dine uddannelsespapirer, hvis du vil have et job du bliver glad for.

Hvornår skal du melde dig til? 

Min anbefaling er, at du vælger så tidligt i studiet som muligt. På den måde kan du mest ud af den rådgivning og kurser de udbyder, samt få mest mulig BANKET på dit CV mens du studerer. Desuden kan du også bruge deres mentorforløb længere.

Melder du dig til igennem denne side, får du en gratis velkomstgave, du ikke finder andre steder.