Hvis du vil direkte fra uddannelse til job

Hvilken A-kasse er den bedste for studerende?

Kvinde klør sig i håret, da hun skal vælge den bedste a kasse for studerende

Før du kan svare på det, skal du svare på et andet simpelt spørgsmål: Hvad vil du have ud af din a-kasse, mens du studerer?

Hvis du ikke forventer at bruge din A-Kasse under studiet, men den kun skal fungere som en garanti, for at få dagpenge efter studiet, er det lige meget hvilken a-kasse du vælger. Du bør finde en balance med at vælge den, der giver det højeste beløb, og koster det mindste. 

Jeg ser dog den beslutning, som lidt af en falliterklæring. Det svarer til at forvente, at man blive arbejdsløs efter studiet. Gør du det?

Du kan også lede efter en din a-kasse der fungerer som sparringspartner mens du studerer. En organisation, der kan vise hvordan opkvalificerer dig, og får foden indenfor i erhvervslivet, mens du studerer? 

Sutteklud eller boksehandsker? - Hvem tror du, der gør dig til en stærkere jobkandidat? 

Hvis du vil mere, end at tage blive ønsket velkommen i dagpengeland og få udbetalt lidt mere end det dobbelte end SU efter studiet, bør du læse videre.

BEMÆRK: Min anbefaling falder CA, på baggrund af min uddannelse og de job jeg søgte. CA er specialiserede inden for business-området': ledelse, økonomi/regnskab, marketing, kommunikation, HR, investering og finans, IT, consulting mv. 

Læser du noget der er uden for disse kategorier, bør du bestemt vælge en de dygtige a-kasser der er specialiseret inden for dit felt. Men er du business-orienteret, er der ingen tvivl om, at du bør vælge CA, og se hvilket speciel tilbud de har netop nu.

Hvilken a-kasse er bedst for universitets studerende?

Jeg anbefaler at studerende vælge CA A-Kasse

CA logo

Jeg er selv medlem hos CA, og det har jeg været det i flere år. Men CA var ikke min første A-Kasse. Jeg valgte min første A-kasse, fordi det var den var billig og lød til at ramme det jeg læste, nemlig kommunikation og at være freelancer. Som ny på universiteterne, går man hjem med tasken fyldt med tilbud fra forskellige studieforeninger, frivillige organisationer og forsikringsselskaber. Det er ikke nemt at vide, hvorvidt ens valg er det rette eller ej.

Lang historie kort. De gav ikke nævneværdige fordele under studiet, og de var at betragte som ikke kompetente efter studiet. Jeg blev senere anbefalet CA, hvor jeg havde været til flere studiearrangementer og kurser, mens jeg studerede. Det tog under fem minutter at skifte fra den ene til den anden, og kostede mig ikke noget. Det eneste jeg fortryder, er, at jeg ikke gjorde det før.

Man kan godt komme til at glemme hvor meget man kan få ud af sin a-kasse under studiet

Når jeg ser på hvad de forskellige a-kasser tilbyder deres studiemedlemmer, er det kurser, online undervisning, workshops og foredrag der er ikke er kompetencegivende. De sælger sig selv på, at de først hjælper deres medlemmer, når de er betalende medlemmer, ved udbetale dagpenge, fordi man forventes at være arbejdsløs som færdiguddannet.

Det er naturligvis rart, at have et økonomisk sikkerhedsnet, hvis man ikke får et job lige efter studiet. Afhængig af, hvor langt du er med dine studier, kan det være flere år ud i fremtiden. Hvorfor tage sorgerne på forskud? Hvorfor ikke arbejde på, at finde en løsning, så man ikke går arbejdsløs?

CA giver det samme sikkerhedsnet. De fokuserer blot på, at gøre dig bedre, så du ikke kommer til at skulle bruge det. Derudover er CA også en gratis a-kasse for studerende. 

Men de koster jo ikke det samme efter studiet

Man skal huske på, at mens man er studerende, koster det ikke noget at være medlem af en a-kasse. Men det er ikke ensbetydende med, at du får den samme værdi. Prisen for at være medlem, når man er færdiguddanneter, er stort set ens hos de forskellige A-kasser. Du kan se priserne på denne oversigt over A-Kasser. 

Det er dog ikke ensbetydende med, at du bør vælge den billigste. Værdien på en a-kasse, bør ses i værdien mellem dagpengesats, og hvad du forventer at få i løn. For hver måned, at du går arbejdsløs efter studiet, er et tab på differencen mellem hvad du får i dagpenge, i forhold til at hvad du ville få i løn. Det er derfor vigtigt, at du vælger en a-kasse, som også kan hjælpe dig med at komme i job, inden du søger det.  

Hvad de fleste glemmer, er, at der hvor man som akademiker har størst chance for at øge sine chancer for at få job, er under studiet. Ikke efter studiet. 

Det er hvad CA kan hjælpe dig med. 

Hvornår skal du melde dig til? 

Min anbefaling er, at du vælger så tidligt i studiet som muligt. På den måde kan du mest ud af den rådgivning og kurser de udbyder. Desuden kan du også bruge deres mentorforløb længere.

Få Studiebooster gratis, hvis du vælger CA som din a-kasse.

Jeg synes CA tilbyder gode værktøjer, tips, viden og rådgivning til at blive en bedre kandidat under studiet, og dermed undgå, at blive en arbejdsløs akademiker. De har Career Toolbox, som jeg vil anbefale dig, at du tilmelder dig. Jeg har selv bidraget med artiklen 9 Værktøjer til at arbejde hurtigere under studiet, i deres artikler og inspiration og 

Det var netop fordi, at CA gør mere for deres medlemmer, mens de er studerende, at jeg spurgte dem, om de ville lave et samarbejde med Studiebooster. De var med på idéen. 

Det er derfor en fornøjelse, at tilbyde dig Studiebooster, den første CV manual til studerende, i bogform, helt gratis. Du får bogen, når du melder dig ind i CA A-Kasse via nedstående link. Det gælder også, hvis du skifter fra din nuværende a-kasse over til CA. Bogen koster alt imellem 225,- til 299,- på forskellige hjemmesider. Du får den for 0 kr. når du melder dig gratis ind i CA som studiemedlem.

Studiebooster bogen er en ny form for studieguide. Den viser dig ikke hvordan du får bedre karakterer. Den giver dig forståelsen af at opbygge et stærkt CV mens du studerer, og læser dig trin-for-trin hvordan du får det med 21 konkrete jobgivende aktiviteter. 

Du får ikke bedre sparringspartnere under studiet, hvis du ønsker at gå direkte fra uddannelse til job.