Hvis du vil direkte fra uddannelse til job

Hvem er Christian Jespersen?

Hejsa

Mit navn er Christian Jespersen. Jeg er forfatter til bogen Studiebooster – Hvis du vil direkte fra uddannelse til job. Min anden bog, Fjernstudie - Uddannelse uden støttehjul, kommer en gang i første kvartal af 2018.

Jeg er også idémand til Studiebooster Ministeriet - der er illustrationer der viser undersøgelser fra uddannelsesmiljøet. Studiebooster Ministeriet vil blive udgivet en gang om ugen fra 2018 her på studiebooster.dk. Derudover holder jeg foredrag for studerende over hele landet, der omhandler forskellige måder at få mere ud af sin studietid. 

Jeg bor i København sammen med min australske kæreste, og vores tyske flatmate. Til dagligt arbejder jeg med markedsføring hos Webamp - et webbureau i København.

Kort om ...

Født i Roskilde, opvokset i den lille by, Kirke Såby og gik i gymnaiset i Virum. Da jeg var færdig med gymnasiet, mere skoletræt end en IronMan-deltager der når målstregen, tog jeg et studiejob i en boghandel i halvandet år, frem for at læse videre. Boghandlen skaffede mig nok penge til at rejse syv måneder til Sydamerika, New Zealand og USA. Den rejse blev efterfulgt af to lange rejser mere inden jeg i 2008 begyndte at studere markedsføring på CBS. I løbet af min tid på CBS studerede jeg også i Holland og Tyrkiet inden jeg afsluttede min kandidatgrad i 2012.

Dagen efter jeg havde forsvaret mit speciale, fløj jeg til Spanien. Det var min belønning for at færdiggøre min uddannelse. Her tog jeg en uges sprogskole i Valencia, samtidig med at jeg ville gøre mig nogle tanker om, hvad jeg ville efter studiet.

Det var på den tur, at jeg opdagede, at jeg ville skrive den bog, jeg havde manglet under hele mit studie. En manual der viser studerende hvordan  de kan komme direkte fra uddannelse til job. Jeg skulle dermed i gang med at finde ud, hvordan andre havde gjort det, da jeg ikke selv havde haft held med det.

I årene efter studiet, fortsatte jeg med mit studiejob som kok, da det gav mig fleksible arbejdstider til at fokusere på at indsamle data, skrive og videreudvikle Studiebooster.

Cand.kok.forfatter

I 2015 købte jeg en envejsbillet til Spanien, for at færdigskrive Studiebooster, og samtidig udleve min drøm om at blive forfatter. Jeg var hjemme igen efter fire måneder med et færdigt manuskript til den første CV-manual til universitetsstuderende. 

Hvorfor skrev jeg bogen?

Jeg ville rigtig gerne have et job inden for markedsføring, men muligheden for at lave mit eget produkt, og bruge det som platform, til at bruge det jeg havde lært i skolen, var alt for interessant til, at jeg kunne lade være.

Det var på min tur til Spanien, at to vigtige ting skete: jeg læste bogen 4 Hour Work Week af Tim Ferriss, og jeg så den populære Ted talk: Do Schools Kill Creativity af Sir Ken Robinson. Disse to imponerende individer inspirerede mig til at skrive Studiebooster.

Det skulle blive startskuddet til at vende op og ned på hvordan jeg skulle bruge tiden efter studiet. Resultatet blev, at jeg realiseret min drøm om at skrive en bog. En bog jeg ikke blot var stolt af, men mener burde været blevet skrevet for lang tid siden.

Tidligt i processen gik jeg i gang med at spørge studerende på bla. CBS, KU, CBA, RUC, SDU og AAU hvad de mente om deres chancer for at gå direkte i job efter uddannelsen. Reaktionerne var faktisk de samme fra elever på de forskellige uddannelsesinstitutioner.  

Overordnet var der ikke en stor overbevisning om jobsikkerheden. Årsagen var simpel. Medierne dækker omfanget af akademisk arbejdsløshed ret grundigt. Studerende i Danmark er bestemt ikke uvidende om, at den sikkerhed deres underviser deres uddannelse giver, ikke matcher hvad erhvervslivet efterspørger. Ifølge en undersøgelse fra DJØF var  66% af studerende stressede, fordi der er stort pres på at få et stærkt CV under studiet. Det stemmer meget godt hvad jeg erfarede fra dem jeg snakkede med. Der var en frustration, at det var så svært at få erhvervserfaring og generelt vide hvad man kunne gøre. 

Derfor var det også dejligt befriende at få høre et JA, FOR HELVEDE, når jeg spurgte om folk mente der var behov for en bog, der viste hvordan man fik et jobgivende CV.