hvem står bag studiebooster?

Hejsa

Mit navn er Christian. 

Jeg skriver  studieråd, jeg ville ønske, nogle havde delt, da jeg studerede på CBS. 

Jeg skriver studieråd der er vidensbaseret og trækker på elementer fra marketing, samt mine egne erfaringer og opdagelser. 

Du vil finde anbefalinger af bøger og andre værktøjer, der alt sammen kan hjælpe dig med at blive afklaret til dit første job, og hjælpe dig med at blive den bedste kandidat til det job.

Nogle mennesker er lodret uenig i mine synspunkter og min tilgang. 

De studerende jeg snakker med får en ny energi , og mener, at det på tide, at få spredt studiebooster tankegangen på ud landets  universiteter. 

Læs videre og beslut dig, hvad du mener.

Hvorfor skriver jeg Studiebooster bloggen?

Jeg begyndte at skrive et udkast til en Studiebooster artikel kun et par dage efter jeg færdiggjorde min uddannelse. Hvorfor? Fordi jeg efter fem år på universitetet, stadig ikke vidste hvor det ville give mening at få mit første job, eller hvilke første job jeg kunne få med min uddannelse. Når jeg husker til, så var der ikke på noget tidspunkt hvor jeg tænkte: Nårh ja! Det er på grund af det job, den karriere eller mål, at jeg tager en uddannelse. Sagen var jo den, at jeg som nyuddannet stadig tænkte …

Færdiguddannet hund uden karrieremål

Jeg troede, jeg var den eneste, der havde følt det sådan under studiet, og den samme manglende afklaring som nyuddanet.

Det var jeg ikke. Der var mange, der følte det samme – både studerende og færdiguddannede. Så jeg fortsatte med at skrive og snakke med studerende og færdiguddannede, der havde gjort hvad jeg ville ønskede jeg havde gjort, mens jeg studerede. 

Det bedste råd taget direkte fra studiet

Jeg mener, at vi kan sikre langt flere går direkte fra uddannelse til job, hvis de stopper med at være fuldtidsstuderende. 

De virksomheder, der oplever størst succes, er dem der ved hvad deres kunder vil have, og kan give dem i højere kvalitet end konkurrenter. 

Jeg er sikker på, at nyuddannede kan opleve den samme succes, hvis de tidligt på studiet får afklaret hvor de vil arbejde, når har færdiggjort deres studie, og dernæst supplerer deres studie med at opbygge en profil, der matcher virksomhedens største ønske hos en kandidat. 

Skabe balance i din karrierestart 

Som jeg ser det, kan ens jobsikkerhed efter studiet smides ind i en simpel matrix. Jo længere ned i venstre hjørne du er, jo sværere har du ved at få dit første job. Det gælder om at få en balanceret karriereafklaring, og komptence-afklaring. En højere karriereafklaring, og et supplerende CV med relevant brancheindsigt, anbefalinger, netværk, kompetencer og erhvervserfaring løfter dine jobmuligheder markant, og får dig op i højre hjørne til en succesfuld karrierestart.

 

Hvorfor karrierestart og ikke karrierevalg? 

 Jeg vil på min blog og mine bøger referere til karrierestart, frem for karrierevalg. Tal viser, at mange nyuddannede kun bliver i deres første job 4-7 år, om end det er min erfaring at tallet faktisk er lavere, inden de skifter over til et nyt job i en ny virksomhed. Så du skal ikke bekymre dig om, at skulle sidde i den samme stilling de næste 30-40 år. Hvis du regner det med din uddannelse, er Studiebooster bloggen ikke det rette sted for dig. 

Studiebooster er for generalister på uddannelser, hvor der ikke er en naturlig bro mellem uddannelse og første job, som der er for eksempelvis studerende på journalistskolen der gerne vil være journalister.
 

Studieboosters Mission

At afskaffe arbejdsløshed blandt nyuddannede akademiker. 

Ved at studerende arbejder på at blive til kandidatertil en mere målrettet jobsøgning, bliver de mere interessante kandidater er for virksomheder allerede mens de studerer. Målet er, at de får foden inden for i en virksomhed i den rette branche som studiejob, graduate eller praktikstilling, der naturligt bliver til en fuldtidsstilling, når den studerende er færdiguddannet, eller måske endda tidligere.

Studieboosters Vision

At studerende allerede efter første år på studiet har snævret sig ind på en mulig karrierestart, og prioriterer at opbygge deres CV imod den karrierestart med samme høje prioritet, som de mest relevante fag, for den stilling.

Kaptajn hos Studiebooster - Christian Jespersen

Christian Jespersen
Uddannelsesentreprenør og
kaptajn hos Studiebooster

Koblingen mellem studiebooster og marketing

Mere ved et tilfælde end et mål fik jeg et arbejde i en startup virksomhed efter studiet, da havde skrevet og udgivet første udgave af Studiebooster. Mit job kom med ansvar for stort set alle online marketing aktiviteter for vores kunder. Det var inklusiv området SEO, der står for search engine optimization. Kort fortalt så er SEO en marketing aktivitet, der får en virksomhed til rangere højere end konkurrenter til potentielle kunder på Google. 

Jo mere jeg arbejdede med online marketing, og især SEO, så jeg en overlapning af online marketing strategier virksomheder bruger, for at nå ud til deres kunder, som studerende også kunne bruge. 

Principperne og metoder var næsten identiske, så studerende kan nå ud til deres "kunder", arbejdsgiver, og øge chancen for at blive "købt". Dvs. blive ansat. Min tilgang er blevet vendt og diskuteret med både studerende, undervisere og arbejdsgivere, og den er ifølge dem lige nøjagtig hvad studerende i dag har brug for: Et alternativ til topkarakterer om at blive den bedste kandidat på jobbet. Måden at opnå dette, er ved at studiebooste - karriereafklaring og CV-opbygning - der skal få de studerende direkte fra uddannelse til job.