Bøger jeg har læst i 2016

Bøger jeg læste i 2016 - Studiebooster

Vi er allerede over en uge inden i det nye år. Jeg har taget hul på 2017s målsætning for læsning, med den lette løsning. Jeg læste tre hurtig, men relativt ligegyldige bøger fra årsstart. Det er ikke en metode, jeg vil anbefale. Læs hellere færre bøger, men bøger der har en indflydelse på dig. Jeg er da også gået videre med en mere indholdsrig bog, nemlig YES! 50 måder at overtale folk til at gøre det du vil.

Målet for 2017 er, at jeg vil læse 52 bøger, altså en bog om ugen. Men det skal være gode bøger. Jeg ser Marc Zuckerberg, Noah Bill Gates, Oprah Winfrey m.fl. der vælger nogle virkelig inspirerende bøger. Målet er ikke så meget at læse 52 bøger, men at læse en masse bøger, der tvinger min hjerne til at arbejde, på samme måde som de bøger førnævnte ”Supermennesker” læser. At læse, er for at lære.

Jeg har sat mig nogle mål for i år, der kræver nogle forudsætninger, hvilke tvinger mig til, at træffe beslutninger, som de personer jeg gerne vil bevæge mig henimod også gør, og ikke hvad der er populært. Det gælder om at gøre, hvad de personer man ser op til gør. Ingen af dem jeg bliver inspireret af binge-ser Netflix, men læser, som gjaldt det livet. Og resultaterne taler for sig selv. De mest produktive og tænkende mennesker i verden udfordrer deres hjerne med bøger, fremfor at underholde hjernen med TV. Ikke at TV ikke kan udfordre. Der er de 1.000 film og dokumentarer jeg gerne vil se, men falder jeg altid tilbage til bøgerne, da jeg kan læse i 20-30 minutter, hvorimod en film eller dokumentar låser mig i 1,5 time.

Det vil ikke være svært at pege på en manglende evne til at fokusere, men det er jeg uenig i. At sidde og læse i 30 minutter hver dag, og komme i gennem 25-30 sider hver dag (mindst), får dig igennem næsten 11.000 sider på et år. På den anden side, ser man en dokumentar hver tredje dag, får dig igennem 130 dokumentarer eller film. Hvis en bog er på 333 sider, får du læst 33 bøger på et år, hvilket jeg unægtelig hellere vil se tilbage på, end 130 film og dokumentarer.

Her får du de bøger, som jeg kan se tilbage på, at have læst. Ikke alle bøger har jeg gennemført. Jeg er blevet bedre til at lukke bøger i, når jeg kan mærke, at jeg bliver mere irriteret over at skulle igennem dem, end at stoppe med at læse dem.

Alle bøgerne kommer med en meget kort opsummering. Hvis du ikke allerede har en Goodreads konto, vil jeg anbefale dig at lave en, og tilføje de bøger du gerne vil læse til en ”to read” liste, og derudover også tilføje alle de bøger du har læst. Husk på, at de bedste elever fremhæver de aktiviteter der stiller dem bedre. En liste med bøger du har læst, og kommenteret på, er unægtelig et stærkere våben mod at få et arbejde, end en liste med film og TV-serier du har set, og givet 1-5 stjerner.

Mine læste bøger 2016, i omvendt kronologisk orden. Altså fra december til januar.

De bedste og dårligste

 • Scarecrow and the Army of Thieves – Fantastisk action i bogform. En hær af militante kriminelle har indtaget en ø i Sibierien og truer med at lægge Jorden i ruiner. Jeg har endnu ikke læst en dårlig Matthew Reilly bog.
 • How To Talk to Anyone – Bogen har nogle OK råd, som er lette at implementere, og bestemt bygger på videnskabelig grundlag. Men forfatteren, Leil Lowndes, drager hele tiden paralleller til hendes venner og veninder. Hendes evne til at fortælle historier er på ingen måde fængende. Efter at have læst ca. halvdelen, begyndte jeg at læse læste introduktionen af hvert kapitel, konklusionen og opsummeringen. Det havde gjort bogen langt bedre, hvis det var sådan den var skrevet.
 • Make Money on Air BNB – En god guide til at være succesfuld på Air BNB. Denne bog fokuserer på, at du bliver den bedste vært, og går igennem alle de overvejelser du som udlejer bør gøre dig.
 • Talking to Humans – En kort, men virkelig god bog om at snakke med sine potentielle kunder. Det er god bog at læse, hvis man læser fag om metode og indsamling af data, eller har en entreprenør gemt i sig.
 • 6 Stjerner – Til alle spirende forfattere, der ikke har kendskab til bogbranchen, er 6 Stjerner ikke til at komme udenom. Bogen er skrevet af nogle dygtige forfattere, og giver dig en meget dækkende indsigt i alt hvad det betyder at skabe en bog, til at få den ud til folket. For studerende har den ikke rigtig noget værdi.
 • Topstudent – Jeg vil virkelig ønske jeg havde Topstudent da jeg gik på efterskole i 9. klasse. Og jeg vil have læst bogen igen i gymnasiet (hvert år) og igen på CBS. Topstudent hjælper dig med at få det mindset på at studere, som de dygtigste elever har. Det er ikke sagt, at de nødvendigvis er fagligt dygtigere, men bedre til tænke i de baner der skaber succes, bla. værktøjer til at være mere målrettede, og dermed disciplinerede. Det skal siges, at jeg startede med at læse bogen, hvor jeg tænkte, at den var målrettede mod gymnasieelever. Men jeg så hurtigt, at efter fem år på universitetet er bogen bestemt relevant for studerende på højere uddannelsesinstitutioner.
 • Q. – Emotionel Intelligence. 300+ siders tætskrevet bog om hjernens opbygning og hvorfor emotionel/empati intelligens er vigtigere en I.Q. Bogen smæsker sig med tunge sætninger og latinske ord, hvilket gør en ellers interessant bog svær at læse. Bogen er sådan set en skatkiste med interessant og brugbar viden. Men du skal blot igennem en forhindringsbane, for at udgrave dem.
 • Klog er noget man øver sig på – En hurtig og ikke særlig original bog omkring læring og motivation. Det skal dog ikke afholde dig fra at læse den. Hvis man er ny inden for emnet omkring læring, her menes ikke at gå i skole, men teori omkring læring, er bogen ganske udmærket. Lige som Topstudent, er ”Klog er noget man øver sig på” også brugbar for akademikere på højere uddannelser, og jeg vil bestemt anbefale, at man læser den. Ikke for at blive klogere til at håndtere sit barn, men til at håndtere sig selv, når man står over for noget man ikke rigtig gider. Det kræver dog, at man læser bogen med et filter og ser bort fra henvisningerne til børn, og faktisk indsætter sig selv.
 • Get Paid for your Pad – En anden mere dybdegående bog omkring at være vært via Air BNB. Get Paid for You Pad er mere en introduktion til hele systemet, hvor hver enkelt funktion bliver forklaret. Det er interessant læsning, selv hvis du ikke skal udleje, da deleøkonomi, på samme måde som Über, er kommet for at blive.
 • Reklamer til eksamen 14 – Læser du markedsføring, PR og lignede, er AETs bøger om reklamer svære at komme uden om. Halvdelen af casene er at betragte som ligegyldige. De forskellige cases konklusioner er faktisk heller ikke så inspirerende. Strategidelen i de forskellige cases derimod, de, giver god indsigt omkring den tankegang reklamefolk skal tænke og de overvejelser de gør.
 • Tao The Ching – En kort introduktion til Taoisme. En bog der havde overraskende stor indflydelse da jeg læste den. Den er på 25 sider, og kostede vist 1 euro. Tag og læs den, uanset hvad. Den er langt bedre end et 22 minutter afsnit afsnit TV. Ligesom stoicisme og andre filosofiske bøger. Tag det du kan bruge, og smid resten væk.
 • Remote – Den tredje og seneste bog af Jason Fried og danske David Heinemeier Hansson (der har taget forkortelsen DHD). Sammen har de bygget virksomheden 37 Signals, nu Basecamp, som Amazon investerede nogle millioner i. Bogen fortæller på meget lidt plads om alle aspekterne og fordelene, og ulemper, selvfølgelig, ved at arbejde hjemme, eller væk fra en arbejdsplads. Denne bog gjorde et stort indtryk på mig. Ikke blot er bogen inspirerende, men det bogen skriver om, gælder også indenfor uddannelse. Jeg er allerede i gang med at tage idéen og tankegangen fra Remote som opbygning til min næste bog. Til alle generation Y (1988 og opefter), der ønsker et arbejde med indflydelse, korte ansættelser m.m., er denne bog helt sikkert værd at læse.
 • The Art of Asking – En af de vigtigste bøger jeg har læst i år. Amanda Palmer skrev bogen efter hendes TED talk om samme emne, som blev meget populær. Amanda Palmer skriver ærligt og rørende omkring sårbarhed, åbenhed og ydmyghed når det gælder at spørge om hjælp, selv fra hendes mand, den utrolig populære Neil Gaiman. – Efter jeg har læst boge, har jeg været bedre til at være ydmyg og vise sårbarhed til at spørge, hvilke kun har vist sig at være en positiv ting.
 • Harry Potter and the Cursed Child – Den nok mest populære bog I 2016, og jeg lappede den i mig. Jeg har kun læst Harry Potter bøgerne én gang, undtagen bog 1 og 3 der har fået en enkelt gennemlæsning. Fortælling fra Harrys ældste søn var virkelig god. Og det at læse det som et manuskript synes jeg blot var en interessant afveksling. Det vil jeg helt sikkert gøre noget mere, da det tvinger mig til at bruge min fantasi på en anden måde.
 • To Sell Is Human – Læser du på et af landets handelshøjskoler, skal du læse denne bog. Hurtig overstået, men sent glemt. Du vil blive overrasket over hvor mange jobs, der i realiteten handler om at sælge. Afsløring: Det er over 2/3 dele af alle jobs.
 • How I lost 170 Million Dollars – Kort bog af Noah Kagan, ansat nr. #30 hos Facebook, og succesfuld entreprenør efter sin tid hos Facebook. Bogen giver et godt indblik i Facebook og hvordan Mark Zuckerberg arbejdede i sine tidlige dage. Ikke essentiel læsning, men hvis man er interesseret i ledelse, og hvordan det er at arbejde for et start-up, er bogen bestemt anbefalelsesværdig.
 • The Power of Habit – En anden af årets vigtigste udgivelser, som jeg allerede har skrevet en anmeldelse af. Bliv klogere på dig selv. Lær at spotte hvad du gør, og hvornår, når du skal til at gøre en vane, der du gerne vil af med, eller du er glad for at du har.
 • Reklamen til Eksamen 12/13 – Det samme som bog for år 14. God, ikke fantastisk.
 • For The Win – Jeg læste denne bog i forbindelse med at jeg studerede gamification online. Bogen følger kurset næsten til punkt og prikke. Den var ikke nødvendig supplerende læsning., når jeg havde kurset. Men som selvstændig bog er læseværdig. Hvis du regner med at arbejde indenfor et felt, der inkluderer at få kunder til at gøre en bestemt handling, er gamification, og denne bog, noget du bør dykke dybere ned i. Der findes dog bedre bøger, inklusiv bogen Nudge af Cass Sunstein og Richard Thaler.
 • Never Eat Alone – En bog der sagtens kunne få skåret halvdelen af indholdet væk. Bogen er dog vigtig at læse for studerende, da den giver en god forståelse af vigtigheden med at netværke. Vi lever i en tid, hvor dit netværk, selv som studerende, er din netværdi, og det der skaffer dig dit arbejde, ikke din uddannelse eller gennemsnit (med undtagelser selvfølgelig).
 • Anything you Want – 60 sider fra Derek Sivers – manden bag CDBaby, som du kun kan lytte til med et smil på munden. Se blot hans korte, men fantastiske TED talks og få det bekræftet. Hans bog kommer til sin ret for alle spirende entreprenører, da Sivers’ tankegang kan overføres til mange virksomheder. Kort fortalt går det ikke ud på, at du skal starte en virksomhed for at tjene penge, men starte med at hjælpe en person. Så en til, og derefter en til. Han metode er den langsomme, men måske loyalskabende tilgang der findes. Et absolut must at læse.
 • Think And Grow Rich – Det var anden gang jeg læste denne bog, og bestemt ikke sidste. Den bør være en del af enhver universitetsstuderende pensum INDEN de begynder på universitetet. Læs den en sommerferie, og bliv klar til at stil større krav til dig selv, og bedre spørgsmål.
 • Authority Positioning – Ikke en klassiker, men mere en samling af de bedste værktøjer fra klassikerne omkring at skabe et produkt, som ikke drukner i mængden. En hurtig og udmærket bog.
 • Handbook for New Employees – Valve – Læser du Human Ressource og håber du skal arbejde med rekruttering på en eller anden måde, SKAL du læse denne bog. Den er gratis, læst på ingen tid, men så utrolig simpel. Den fortæller hvordan et af verdens mest succesfulde spilfirmaer ansætter folk, og hvordan de får dem til at arbejde mest effektivt.
 • Bad Science – En stærkt underholdende bog fra den britiske læge, Ben Goldacre, omkring medicinalindustrien, vidundermidler og diæter, og det at være en ekspert indenfor et område. Bad Science giver et skræmmende indsigt i den manipulerende måde nogle virksomheder bruger data og forsøgspersoner for at fremhæve deres produkters kvalitet, til trods for, at de er ubrugelige. Helt sikkert en af årets mest underholdende og indsigtsrige bøger.
 • Survival is not enough – Næsten alt med Seth Godin er værd at læse. Denne bog er en af dem. Læser du marketing, kan du lige så godt komme i gang med at læse hans bøger. Bogen handler om, at konkurrencen inden for den branche du sikkert arbejder i, eller vil arbejde i, tvinger dig til at tænke langsigtet.
 • Peter Pan – Disney er vanvittig dygtige til at ændre et manuskript, der gør de originale versioner nærmest ukendelige. Peter Pan, i den rigtige bog, er faktisk lidt af en nar. Bogen er ikke underholdende på samme niveau som eksempelvis Tarzan, som Disney også formåede at omskrive en del, om end filmen er ganske underholdende.
 • Show Your Work – Enhver entreprenør bør læse denne bog. Hvad du lærer i denne bog er: Du skal ikke arbejde i skjul. Folk ved ikke hvad du laver, og de bliver ikke så imponeret over dit produkt, som du tror de gør. I stedet skal du udnytte, at folk er nysgerrige, og faktisk hjælpsomme til at skubbe ting i gang, og brede budskabet for ting de kan identificere sig med. Det gælder om at få folk til at følge udviklingen, og skaber sneezers (læs Seth Godin) eller såkaldte ambassadører. Det er den samme tankegang som folk der stolte siger, at de lærte et band at kende, inden det blev berømt, men gladelig deler deres fascination for bandet til andre. Det er den tankegang du lærer i Show Your Work. Austin Kleons anden bog Steal Like an Artist er har samme kvaliteter, og bør også læses.
 • Stå Fast – En rigtig god introduktion til Stoicisme. Niels Brinkmann har med denne bog begået en lille genistreg, og lægger en stor fed lort oven i mange af de populære tænkemønstre omkring hurtig udvikling, se indad, selvudvikling m.m. Hvis du går over stresser over livet, og hvorvidt du ikke gør nok, bør du læse denne bog. Stoicisme er læren om at nyde det du har, i stedet for at skuffes over det du ikke har.
 • I’m Not for Everyone, Neither Are You – En finurlig lille bog der består af korte kapitler på under 100-200 ord og enkelte længere anekdoter fra forfatterens liv i Paris m.m. Bogen er dog enormt underholdende, og kommer med nogle skarpe bemærkninger og observationer omkring mode og livsstil der virkelig sætter sig fast.
 • Den Første Sten – En mastodont af en bog. Advarsel, begynd ikke på den, hvis du ikke kan afslutte den. Men vælger du at følge historien om de danske soldater i Afghanistan hele vejen, får du en historie fra militæret der er velskrevet, personlig og sindssyg spændende.
 • Think Like a Freak – Ligesom Freakonomics er denne bog en opsigtsvækkende bog omkring hvorfor vi som personer handler som vi gør, samt den måde andre læser det. Vidste du eksempelvis, at grunden til at Van Halen, og sikkert mange andre kunstnere stiller nogle uhyre vanvittig krav, som eksempelvis kun at have M&M i en bestemt farve? Det er ikke fordi de, at de er nogle snobber, men faktisk at fordi, at de er menneskelig og bevidste om andre mennesker. Læs bogen og få svaret. Du vil ikke fortryde det.
 • Start With the Why – Simon Sineks TED talks af samme navn er en af de mest populære der er, og med god grund. Han er pisse dygtig, og han kan tale på fangende måde. Desværre kan han ikke gøre kunsten efter på skrift. Bogens første tre kapitler er guld værd. Resten af bogen er stort set repetition, hvor hans overforbrug af Apple som eksempel på innovation så kvalmende, at jeg overvejede at ikke færdiglæse bogen. Men hvert kapitel gemmer på nogle små anekdoter og konklusioner, der gjorde, at jeg måtte læse den færdig. Men det overordnede syn på bogen, er jeg ikke imponeret over.
 • How to Stop Worrying and Start Living – “How to influence people and win friends”, Dale Carneige’s største triumf var god. Denne bog, af samme forfatter, er mindst lige så god. I en tid hvor der er flere studerende end nogensinde der lider af stress, er denne bog den bog enhver studievejleder burde anbefale stressede studerende at læse.
 • How to Be Danish – Siden jeg har fået mig en australsk kæreste, har jeg pløjet en del af disse bøger om Danmark igennem. Overordnet er de ikke særligt gode. Den her er en af dem med en ”tjaaahhh … den var vel OK” karakter. På samme måde som Start With the Why bruges de samme uoriginale sammenligninger i Danmark med Hygge, TV-serier og et generelt øje for nye observationer. Det skal dog siges, at nogle af mine australske venner fik meget ud af at læse bogen. Men som dansker, blev jeg ikke underholdt.
 • Dagpengeland – Årets vigtigste bog at læse for studerende. Og her må jeg afsløre, at jeg ikke bogen færdig. Det var den ganske enkelt for deprimerende til. Ikke fordi den var dårlig, men fordi den var så skræmmende godt beskrev hvad det vil sige, at gå på dagpenge spot on. Jeg skrev også en anmeldelse af denne bog, fordi enhver der læser på en længerevarende uddannelse, bør læse Dagpengeland. Den skal fungere som en inspirator til at man gør alt hvad man kan under studiet (start med at læse Studiebooster J), for at undgå at ryge på dagpenge.
 • 7 Ancient Wonders. Endnu en velskrevet og hurtig tempo action bog fra Matthew Reilly, hvor vi følger Jack West. 7 Wonders er meget lig Da Vinci Mysteriet, som den sjovt nok også refererer til.
 • The New Kama Sutra – Seksualundervisning, da jeg gik I folkeskolen i 90’erne, varede (vist) omkring 30 minutter. Ikke lige frem viden jeg skulle vente flere år med at bruge der satte sig fast i mit hoved. Og om end der er kommet erfaring til efterfølgende, er det sjovt at se i diverse magasiner og hjemmesider omkring sex og manglende indsigt. Men denne nyfortolkning af den klassiske bog er bestemt en læsning værd, til lidt inspiration med mere.
 • Picture This: How Pictures work – Der er der udtrykker deres manglende evner til at tænke eller være kreative. Denne bog giver en hurtig gennemgang af farver, størrelser og former, og viser dig, at du sagtens kan skabe et billede, der tydeligt viser hvad du vil illustrere, uden skulle andet end klippe og klistre og bruge under en håndfuld farver.
 • Smarter – The New Science On Building Brain Power – De fleste vil gerne være klogere. Denne bog gør dig ikke klogere. Den slår blot fast, at det at lære sprog, et instrument og dyrke motion, er godt for din hjerne og at forbinde neuroner i hjernen. Du behøver ikke bruge tid på denne bog. Men gør dig selv en tjeneste, og køb en guitar til 1.000 kr. og lær 10 akkorder, og brug 50 timer på Duolingo. Det er god træning og udvikling af din hjerne.
 • Personal Development for Smart People – Denne bog får en gennemlæsning i 2017, hvis jeg får tid. Den favner bredt omkring daglige rutiner og tankemønstre der kan gøre dig mere produktiv og positiv tænkende, samt mulighedsopsøgende. En af årets største overraskelser.
 • The Almost Nearly Perfect People – Bogen ser på de skandinaviske lande, Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island og analyserer hvorfor vi gør så mange ting rigtigt. Med rigtigt menes der, at når der laves undersøgelser på verdensplan, har skandinaviske lande altid ligget øverst på de positive områder. Jeg læste kun om Danmark, og bogen var ikke særlig godt skrevet, og nogle steder ikke helt korrekt omkring sine observationer. Men, igen, for udlændinge, så slugte de den.
 • Det Kreative Samfund. Læst 50% (forventer at læse resten I 2017) – En helt igennem fantastisk bog omkring udvikling af verdens befolkningen, der gennem en historisk og antropologisk gennemgang giver en god forklaring til hvorfor nogle lande i dag er så langt bagud, i forhold til de fleste europæiske lande. Lars Tvede, forfatteren til bogen, er helt sikkert en forfatter jeg vil se nærmere på.
 • Xenophob’s guide to Aussies – Der findes Xenophob’s guides til mange lande og befolkninger. Den danske giver en skræmmende præcis beskrivelse af danskere. Og den kan læses på en time. Jeg har ikke været i Australien (endnu), men har snakket nok med australiere til at vide, at den australske udgave også rammer ganske godt.
 • Thinking fast and Slow – Kandidat til årets bog. Ligesom med The Power of Habit går Thinking Fast and Slow ind og ser på menneskes handlingsmønstre i forskellige situationer. Den berører et meget tungt område, men er skrevet utrolig let. Jeg kan ikke understrege nok, hvor stor en indsigt omkring menneskets hjerne og adfærd denne bog giver. Det er ikke få af verdens største personligheder der har lovpris denne bog.
 • The Adweek Copywriting Handbook – Skal du skrive copywriting, skal du læse denne bog. Bogen er del t op så du fra start til slut lærer hvordan du skriver tekst der overbeviser og sælger. Helt sikkert en bog jeg vil læse en gang til, og en gang til.
 • Art of War – Årets skuffelse. Jeg troede faktisk bogen ville have haft en større effekt på mig. Der bestemt elementer i bogen, der kan overføres til hverdagen i dag, men ikke så meget, som jeg havde håbet. Bogen er hurtig læst, og jeg tror jeg vil give bogen et andet forsøg, for så om det blot er mig, der var fatsvag, da jeg læste den.
 • Den Lille Sproglære – Som en del af mit projekt med at undervise via Duolingo, har læst op min min danske grammatik. Bogen Den Lille Sproglære er ikke så praktisk og undervisende, som jeg havde håbet. Der findes sikkert bedre bøger derude, til dig der vil få genopfrisket det danske grammatiksystem.
 • How to be an Imperfectionist – En anden overraskelse. Forfatterens første bog, Mini Habits, læste jeg året før, hvor jeg endda også så kurset. Og modsat Gamification kurset, var de to gode til at supplere hinanden op, uden at rende lige røven på hinanden og falde over hinandens ben. Hvis du er selverklæret perfektionist, der bruger bruger lang tid på at færdiggøre ting, eller har svært ved at komme i gang, fordi du venter på det rette tidspunkt, er denne en bog for dig. Den giver en god gennemgang af værdien af at stoppe, og acceptere, at det du arbejder med ikke nødvendigvis bliver bedre jo mere tid du bruger på det.
 • Jab, jab, jab,jab, jab, Right Hook – Skrevet af den altid højtråbende Gary Vaynerchuk. Hvis man er interesseret i at blive bedre til sociale medier, skal man følge ham. Og denne bog, hvori gode og dårlige eksempler på brug af Instagram anvendes, er da bestemt også en læsning værd. Men den slår ikke benene væk under en. Dertil er der for meget unødvendig fyld og gentagelser.
 • Dialogues and Letters, af Seneca – Endnu en bog om Stoicisme, og denne er en kraftfuld. Den er går igennem fem stadier i en liv, og lærer dig at værdsætte livet, som du har, i stedet for det du ikke har. Hvis du ikke har læst om stoicisme før, er den førnævnte Stå Fast og Meditations af Marcus Aurelius bedre. Den sidste kan findes gratis på nettet.
 • Benjamin Franklin biografi – Ikke den klassiske biografi af Walter Isaacson, som alle der læser biografier anbefaler. Men enhver bog der gennemgår Benjamin Franklins liv kan ikke andet end at inspirere. Benjamin Franklin var en person, man ikke kan andet end at være imponeret over. Hans evne som præsident, underviser, entreprenør, opfinder, trykker og meget mere, er nok til at få en til at tænke: Og hvad fanden har jeg udrettet indtil videre?
 • She Comes First – Enhver far bør give sin teenager dreng denne bog. Den går ”dybt” til værks omkring kvindens orgasme, og værdien i ikke at være egoistisk i sengen. Der skal nok også være en lang række piger, der vil ønske, at deres kærester og mænd læser bogen.
 • Marketing – A Love story – En lille, hyggelig bog omkring værdien af at være ærlig og menneskelig når du sælger og kommunikerer med dine kunder. En god sparringspartner til Service er Marketing.
 • Double Your Freelance Rate – Bogen for folk der vil være freelancere. Når man først indser værdien i hvad modtageren får ud det arbejde man giver, kan man forstå hvorfor man pludselig kan fordoble prisen. Jeg prøvede det, da jeg underviste i dansk online. Jeg mistede nogle elever, men jeg fik også nye til, der tog flere timer end dem der havde betalt en lavere pris.
 • Reality in Advertising – En ældre, men stadig højaktuel bog omkring hvad der virker, når man prøver at sælge. Det kan godt være, at vi udvikler os som mennesker. Men vi har også urinstinkter der ikke uddør, som du vil læse i både Thinking Fast and Slow, The Power of Habbit og Personal Development for Smart People. Bogen ser kedelig ud, men det spændende læsning, og understreger værdien af de gamle klassikere stadig kan motivere og undervise den dag i dag.
 • Harry Potter og De Vises Sten – Første gang jeg læste bogen var for ca. 15 år siden. Mit engelske var ikke så godt som det er i dag, og min kritiske sans for det danske sprog, var lige så fraværende. Historien er fantastisk, det er oversættelsen ikke, ser jeg nu. Jeg kommer nok til at læse resten igen på et tidspunkt, men det bliver de originale engelske skrevne bøger. Jeg vil ikke sige, at der er en kedelig tendens med, at oversættelsen halter. Men når du får muligheden, så læs bøger på deres original sprog.
 • Rich Dad, Poor dad – En fantastisk bog omkring værdien af at være tålmodig og tænke langsigtet, såvel som værdien af den tid man bruger på arbejdet. En bog jeg skal læse igen.
 • The 22 Immutable Laws of Marketing – Endnu en bog som alle der læser markedsføring skal læse. Du kan tage den typiske 500 sider tekstbog, som man læser på handelshøjskolerne, og skære mere 90 % af det væk. Resultatet er denne bog, der stadig vil give dig noget moppedrengen på 500 sider ikke giver. Kort, kontant men forståelig og brugbar. Snyd ikke dig selv for at læse denne bog.
 • An Astronouts Guide to Life on Earth (læst halvt igennem) – Jeg blev anbefalet denne bog, hvorefter jeg så Chris Hadfield’s Ted talk (forfatteren til bogen), og han var en spændende gut. Men hans bog trækker sig igennem familiedrama omkring flytning m.m. og lidt for meget selvros, der gør at bogen ikke er særlig læsbar. Der er helt sikkert nogle gode argumenter, læreregler og observationer. Men de er, som stjerner i universet, langt fra hinanden.

Det var årets videns høst fra de bøger jeg har læst. Jeg bruger Goodreads til at holde styr på min læsning, såvel som være på forkant med, hvad jeg skal læse. Du kan se min profil her, og blive inspireret til mere læsning.

Hvad jeg har lært af mine bogvalg fra 2016? Jeg favner meget bredt, og får ikke læst nok skønlitteratur. Derudover læser jeg for mange korte bøger, der ikke vækker nogle store følelser i mig, eller får hjernen i arbejde. Jeg har allerede lavet en liste med bøger, som jeg gerne vil læse i 2017. Dem får I næste blogpost.

Hvis du er interesseret i mere omkring læring og hvad du kan gøre, for at få det samme ud af din studietid, som dem der går direkte fra uddannelse til job, så tilmeld dig min e-mail liste. Der kommer ikke nyhedsbreve særlig ofte. Men når der gør, håber jeg du bliver glad for, at du har tilmeldt dig.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published.