Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/studiebooster.dk/public_html/wp-content/themes/studiebooster/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 111

Boganmeldelse – Tools of Titans

“700 sider? Men den kan jo ikke være I tasken. Det er jo en bautastensbog. Vil du virkelig slæbe rundt på den?” Min kærestes øjne, da jeg pakkede den orange bog ned i min snart 8 år gamle rygsæk, bar en blanding af forundring og fascination. Jeg sendte svarede tilbage med et stort smil.
Ja, jeg vil! Og jo, den kan godt være I tasken. Der kan bare ikke være så meget andet, men jeg behøver heller ikke andet end min bog og ørepropper til når børnene skal øve deres sopran vræl i 10.000 m. højde. Det gælder om at prioritere. Og det er en lang flyvetur. Vi skal trods alt hele vejen om på den anden side af kloden.”
Jeg pressede bogen i tasken, og så frem til den alt for lange flyvetur, hvor jeg kunne læse den.

Det er ikke ofte, at jeg ser frem til noget så meget, som jeg så frem til at læse Tools of Titans. Skrevet af forfatteren der var en direkte årsag til, at jeg begyndte at skrive Studiebooster og læse langt flere spændende bøger, end jeg gjorde tidligere.

Selv om de første 150 sider faktisk var ret skuffende, måtte jeg senere erkende, at Tim Ferriss havde skrevet endnu en perle.
Nu skal du høre, hvorfor du skal læse den, og hvad du kan få ud den.

Hvem står bag bogen?

Tim Ferriss kalder sig et menneskeligt forsøgsdyr. The Human Guinea Pig. Han har skrevet tre andre mastodont bøger, skabt et TV-show, en blog og de seneste år, opbygget en uhyggelig populær podcast, som han laver for et absolut minimum beløb.

Fællesnævneren for hans producerede materiale er, at han prøver at dekonstruere de mønstre, handlinger, vaner og valg personer, der har opnået hvad virker uopnåeligt, gør.
Ingen af bøgerne er almene selvhjælpsbog, hvor én person deler ud af sine råd. I stedet er det én person, der spørger 100 vis af de aller bedste indenfor deres fag til råds. Tools of Titans er 100-200 timers podcast kogt ned til 700 sider, der nok nærmere er 600 sider, hvis den skulle være tætskrevet.
Det er kort sagt en moderne grønspættebog. Og bogen måtte gerne have været dobbelt så lang.

Hvem er de folk han interviewer?

Tim oprindelig plan var at lave seks podcasts. Men grundet dets succes, og den platform det var til at lære en masse, blev han ved. Nu er det blevet til mere end 200 interviews af folk inde for alle genrer. Sportsfolk, forskere, skakspillere, skuespillere, filminstruktører … kunstnere og skabere I alle sine former.
Hvor navne Brené Brown, Chris Young, Maria Popova og Ed Catmull måske ikke ringer en klokke hos de fleste, vil navne som Arnold Schwarzenegger, Tony Robbins og Jamie Foxx nok lyde bekendt hos de fleste.

Bogen samler interviews med lidt over 100 personer. De fleste personer kendte jeg ikke før jeg faldt over podcasten og bogen. Og netop det, at lære nye grænsesøgende individer at kende, er en bogens stærkeste forcer.

Det er altså ikke Tim Ferriss’ råd man køber bogen for. Det er alle rådene fra de interviewede personer . Tim Ferriss fungerer som Spørge Jørgen. Han er dygtig til skabe en tryghed, og få folk til at snakke og dele ud af deres viden.

Hvorfor er den værd at læse?

Du lærer en masse, der udvider din viden på mere end én måde.
Et er, at du får alle de tips der i bogen.

For det andet, bliver du introduceret til personer, der er eksperter indenfor deres område, som du interesserer dig for. Ved at lære om disse personer, har du, hvis du selv graver dybere, adgang til endnu mere viden. Både fra personerne I bogen, men også fra personer de følger og anbefaler.

Tools of Titans åbner 1.000 nye interessante døre, hvor du får koordinaterne til at lære endnu mere om stort set hvad som helst, da du nu ved, hvem der er blandt de bedste indenfor forskellige områder

Efter du har læst denne bog, kommer du aldrig til at opleve, at du ikke ved hvad du skal læse næste gang, fordi du mangler inspiration. Tværtimod.

Hvad bogen også lærer dig?

Vigtigheden af at læse bøger. Bøger som ikke er at finde på bestsellerlisterne, men anbefalet af personer, som har skabt noget ekstraordinært, gjort en interessant opdagelse eller selverklæring. Folk der har fundet enten den lette, eller langt svære, men mere interessante vej, til et problem de langt fra var de eneste der havde.
Det kan godt være, at Jo Nesbø og andre af bestseller forfatterne sælger bøger som piskefløde op til jul, og får virkelig gode anmeldelser af den brede menighed. Jeg vil hellere læse en lille ukendt bog, fra en person, der har udviklet nogle kompetencer, som jeg gerne selv vil have. Og det er nøjagtig hvad Tim Ferriss gør med denne bog, og gjorde med 4 Hour Work Week.

Hvad gav mig størst værdi af at læse bogen?

Bagerst i bogen er samlet alle personernes yndligsbøger og dokumenter, og film. Med den liste, kommer jeg aldrig nogensinde ud for, at jeg ikke ved hvad jeg skal læse. Derudover er det bøger, som jeg med stor sikkerhed aldrig nogensinde ville høre om andetsteds. Den liste er guld værd.

Af personligheder var det især Chris Young, Noa Kagan, BJ Miller, Maria Popova, General Stanley McChrystal and Chris Fussel, Caroline Paul, Bryan Caffen, Alain de Button, Cal Fussman, Ed Cooke, Glen Bech, Brian Koppelmann jeg tog meget fra. Naval Ravikant, Peter Diamandis og Robert Rodriguez fik ekstra mange noter og overstregninger.
Der er kokke, generaler, filmproducere, skuespillere, filosoffer m.m. på listen. Og det her var blot nogen af de aller bedste.

Bogen får 5 ud af 6 chokoladebarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *