Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/studiebooster.dk/public_html/wp-content/themes/studiebooster/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 111

Hvilken A-kasse Er Den Bedste For Studerende?

bedste a kasse for studerende

Før du kan svare på det, skal du svare på et andet simpelt spørgsmål:

Hvad vil du have ud af din a-kasse, mens du studerer?

Hvis du kun forventer at bruge din a-kasse for at få dagpenge efter studiet, er det lige meget, hvilken a-kasse du vælger. Vælg den billigste eller find den der udbetaler mest.

Jeg ser dog den beslutning som lidt af en falliterklæring. Det svarer til at forvente, at man blive arbejdsløs efter studiet.

Forventer du at blive arbejdsløs efter studiet? 

Hvad hvis jeg siger, at du har mange muligheder for at arbejde imod at blive arbejdsløs? Den rette a-kasse kan endda hjælpe dig, hvis du bare bruger den til mere rigtigt.

Vil du have en sparringspartner under studiet? 

Den rigtige a-kasse hjælper dig med at få foden indenfor i erhvervslivet, mens du studerer, så du undgår at lande i dagpengeland, efter studietiden. Det store spørgsmål er: Hvilken a-kasse er den bedste for studerende?

Jeg anbefaler at studerende vælger CA A-Kasse

CA logo

Jeg har selv været medlem hos CA i flere år. De har engagerede ansatte, gode kurser og gør en kæmpe indsats for at deres studerende ikke havner på dagpenge, ved at opkvalificere deres studiemedlemmer, for at blive bedre rustet til arbejdsmarkedet.

Du kan se en oversigt over a-kasser, og hvilken karakter de har fået her.

Men a-kasser koster jo ikke det samme efter studiet!?

Nej, der kan være en forskel, nogle gange på et par hundrede kroner. Men du skal huske på, at mens du er studerende, koster det dig ikke noget at være medlem af en a-kasse. Men det er ikke ensbetydende med, at du får den samme værdi af en a-kasse.

Du bør se værdien af din a-kasse mellem en dagpengesats, og hvad du forventer at få i løn, når du er færdiguddannet.

For hver måned du ikke går i arbejde, mister du det beløb der svarer til en fuld månedsløn og dagpenge.

For de fleste akademikere der er i CA's målgruppe er den forskel tæt på 10.000 kr. i deres første job. Det er 10.000 kr. du taber, ved ikke at være i job - hver måned.

Det er ikke hvorvidt du betaler 430 kr. eller 470 kr. hver måned til en a-kasse efter studiet, du bør foksuere dig om. Det er de penge du ikke tjener de første måneder, fordi du ikke er i arbejde.

Man har langt lettere ved at booste muligheden for at komme hurtigt i job, imens man er studerende. Det indser de fleste desværre ofte først, når de er færdiguddannede og jobsøgende.

Den har CA luret, og det er der deres styrke i hvad de udbyder ligger.

Hvad gør CA anderledes?

CA tilbyder målrettede kurser, online undervisning, workshops og foredrag m.m. for business, marketing og kommunikation studerende.

De har netværktarrangementer, hvormed du får mulighed for at komme i snak med potentielle arbejdsgivere, der målrettet går efter studerende som dig, der endnu ikke har erhvervserfaring.

Derudover har CA og Studiebooster slået pjalterne sammen, så du lærer, hvordan du får:

  • Brancheindsigt i den branche du gerne vil arbejde i
  • Anbefalinger fra relevante kontaktpersoner
  • Netværk - i dag får 70 % jobsøgende deres arbejde igennem netværk
  • Kompetencer der er efterspurgt i erhvervslivet
  • Erhvervserfaring - du kan få det flere steder end du sikkert tror
  • Troværdighed - når du har dem fem ovenstående kvalifikationer på dit CV, er du en mere troværdig kandidat, end end færdiguddannet med et højt gennemsnit.

Seks nødvendige komponenter til at supplere dine uddannelsespapirer, hvis du vil have et job, du bliver glad for.

Hvornår skal du melde dig til? 

Min anbefaling er, at du vælger så tidligt i studiet som muligt. På den måde kan du få mest ud af den rådgivning og kurser, de udbyder, samt få mest muligt B.A.N.K.E.T. på dit CV, mens du studerer. Desuden kan du også bruge deres mentorforløb længere.

Melder du dig til igennem denne side, får du en gratis velkomstgave, du ikke finder andre steder.