Eksempel på motiveret ansøgning til studieophold

motiveret ansøgning til udveksling der skrives af kvindelig studerende

Hvis nogen spørger dig, om du vil give dem 100 kr., hvilke spørgsmål stiller du så dig selv? Det er den samme tankegang du skal stille dig selv, når du spørger om flere tusinde kroner. 

Du har to forskellige typer fonde, der giver penge til studerende. Der er de fonde, der har få penge, og derfor kun kan uddele uddannelseslegater til få ansøgere. Og så er der dem, der har adskillige millioner at dele ud af. Fælles for dem begge er, at de helst ser at deres penge går til en fornuftig studerende, der rammer deres målgruppe, og som ikke klatter pengene væk. 

Jeg lavede en tankeeksperiment og tænkte hvad jeg helst ville have svar på, når jeg spurgte folk om penge. Hvad jeg kom frem til var at ansøgeren skulle fortjene på grund af sine overvejelser. Vise et reelt behov for studielegatet og de penge der kommer med. At pengene ville være med til at skabe langvarigt værdi for samfundet. Og at ansøgeren havde fælles interesse som jeg. Det endte med at blive til seks afsnit, som hvert fylder ca. det samme. Hele den motiverede ansøgning fylder lige nøjagtig to to sider. Nedenfor finder du et eksempel på en legatansøgning til udvekslingsophold. Det var den nøjagtige tekst til min motiverede ansøgning jeg skrev, da jeg var afsted på kandidaten. Jeg  fik tre legater.

EKSEMPEL PÅ EN LEGATANSØGNING TIL UDVEKSLINGSOPHOLD

Hvorfor ansøger jeg?

eg søger hermed et legat fra DJØF forlagets rejselegat med det formål at finansiere mit efterårssemester på Bilkent University i Ankara, Tyrkiet i forbindelse med mit 3. semester på Copenhagen Business School. Jeres bidrag vil kunne aflaste mig fra at arbejde ekstra meget for at lægge penge til mit udvekslingsophold, og i stedet kunne være mere fokuseret på mine studier i tiden indtil jeg skal på udveksling. Da man som udvekslingsstuderende kun kan få tildelt Erasmus legatet én gang, som jeg var lykkelig over at modtage på min udveksling som bachelor, søger jeg andre legater der skal være med til at dække mine udgifter på mit udvekslingsophold som kandidatstuderende.

Hvorfor ønsker jeg at tage på udveksling?

Jeg færdiggjorde min bachelor i Interkulturel Marketing samt Engelsk erhvervssprog i 2011 og fortsatte direkte med at læse videre på linjen Interkultural Markedsføring da jeg ikke følte jeg trængte til en pause fra studierne. – På femte semester på min bachelor var jeg på udveksling på Rotterdam School of Management hvor jeg havde et berigende, lærerigt og sjovt semester, hvorfor valget om at tage på udveksling igen var ligetil. Hvad ligger til grund for mit valg af universitet i Tyrkiet? I forlængelse af at jeg læser marketing med fokus på kulturel forståelse, fandt jeg det naturligt at søge ind universiteter på i lande med rige- og diverse kulturer, samt en åben og tolerant befolkning over for andre kulturer, for jeg på den måde kunne få større indsigt i andre menneskers hverdag og livssyn ved førstehåndsmøde. Men da jeg samtidig ikke ville gå på kompromis med undervisningskvaliteten, og rejseberetninger fra tidligere udvekslingsstuderende skrev at Bilkents professorer havde meget gode engelskkundskaber og flere kom fra engelsktalende lande, var Bilkent University et sted der opfyldte mine kriterier. Derudover er Tyrkiet et spændende land, da det med over 70 millioner mennesker og en strategisk lukrativ geografisk position mellem Europa og Mellemøsten, er et land der har oplevet stor vækst og jeg ønsker at få større indsigt i dette land og dets potentiale.

Fremtidsperspektivering

Jeg ser helt sikkert mig udstationeret et sted i verden, forhåbentlig ansat i en dansk virksomhed med det formål at styrke dansk handel og eksport, eller som repræsentant i forbindelse promovering i udlandet. Da mine kernekompetencer ligger inde markedsføring og kulturel forståelse, så ser jeg en lys fremtid inden for eksponering af danske produkter og serviceydelser i andre lande, da jeg allerede har oparbejdet meget praktisk samt teoretisk erfaring til at omgås folk med anden kultur og dermed gøre forretning med dem., Derfor ser jeg også mit udvekslingsophold i Tyrkiet som en mulighed for at være en del af den bro mellem det danske og mellemøstlige, hvor der er gode forretningsmuligheder.

Hvorfor jeg ønsker at modtage jeres legat

Jeg har valgt at tage et ekstra valgfag dette semester, B2B marketing, da jeg føler at det er et område der er overset i den linje jeg læser. Dette ekstra fag svarer til en fjerdedel af det eksisterende currilium (7,5 ECTS) og gør at jeg desværre ikke kan arbejde så meget som ønsket. Man får hele tiden at vide som studerende, at man skal prioritere sin tid mest fornuftig for at undgå at komme ud i arbejdsløshed som mange gør. Jeg tager ekstra fag; kurser (jeg begynder et online Office kursus i maj) samt laver frivilligt arbejde for at udvikle mig og ruste mig bedst muligt for ikke at blive en arbejdsløs akademiker. Disse prioriteringer giver desværre ikke mulighed for at spare mere op til mit ophold, hvor jeg kun har min SU som indtægt og Tyrkiet bestemt ikke er et billigt land at bo og studere i. Om end jeg synes min prioritering er ganske fornuftig, så er der desværre kun 24 timer på et døgn. Da jeg søger hos flere forskellige fonde, er det heller ikke min forventning at jeres bidrag skulle svare til hele det beløb jeg mangler for at få det til at løbe rundt. Jeg vil selvfølgelig sætte pris på hvad end et beløb jeg modtager, og jeg vil give min garanti på, at de vil gå direkte til mit udvekslingsbudget.

Mine erfaringer

Efter studentereksamen arbejdede jeg nogle år, da jeg endnu ikke følte jeg var klar til at læse på universitet, og brugte i stedet tiden på at supplere mit cv. med fagene engelsk A niveau samt spansk C niveau på KVUC. – Derudover har jeg rejst meget og har næsten 20 måneders rejseerfaring, inkl. 4 måneders udveksling i Rotterdam, fra 2005 til i dag, da jeg ganske enkelt er nysgerrig efter se og opleve fremmede kulturer, hvorfor jeg også har valgt at læse på den linje jeg gør.

Jeg har arbejdet en del i servicebranchen som tjener, bartender og kok for at supplere mit studie økonomisk, og prøver hele tiden at finde noget studierelevant. Jeg arbejder derudover som frivillig hos FDF 5 på Mariendalsvej – en frivillig spejderforening, og har gjort det i tre år, hvor jeg arrangerer ture og planlægge arrangementer. Derudover er jeg frivillig hos DJØF Hovedstaden, hvor mine ansvarsområder ligger i at planlægge og arrangere arrangementer og kurser, hvor jeg står for kommunikation samt markedsføring af disse. Jeg var set til at overtage posten som kommunikationsansvarlig for DJØF Hovedstaden, men grundet udveksling måtte jeg desværre afslå tilbuddet.

Jeg håber at ovenstående motiveret ansøgning samt vedlagt dokumentation er tilstrækkeligt til at DJØF forlagets rejselegat vil bidrage til jeg kan finansiere mit ophold på Bilkent University. Såfremt I har spørgsmål, skal I blot kontakte mig (se oplysninger i vedlagte CV).

På forhånd mange tak.

Med venlig hilsen

Christian Jespersen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 thought on “Eksempel på motiveret ansøgning til studieophold”

  1. Niels Lassen

    Tak for dette eksempel. Der manglende dog en bilagsliste i ansøgningen – og de obligatoriske bilag i denne sammenhæng. Derudover, så er det min personlige erfaring, at der manglende nogle nøgletal i jeres eksempel. Jeg fandt dog de resterende svar om legatsøgning her, men tak for artiklen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *